Zmote o ir ogrevanju

Zmote o IR Ogrevanju: Resnica, Ki Jo Morate Vedeti

V sodobnem svetu postaja IR ogrevanje vse bolj priljubljena izbira za učinkovito in stroškovno ugodno ogrevanje prostorov. Kljub temu pa se pojavljajo številne zmotne predstave in napačne trditve o tej tehnologiji. V tem članku bomo razkrili zmote o ir ogrevanju, ter predstavili ključne dejavnike, ki jih morate poznati.

IR Ogrevanje: Starodavna Tehnologija s Sodobnimi Inovacijami

Mnogi zmotam o ir ogrevanju verjamejo, da je IR ogrevanje nov in visokotehnološki izum. V resnici pa gre za starodavno metodo prenosa toplote, ki temelji na sevanju infrardeče toplote, podobno kot sončni žarki. Znamenita blagovna znamka IR panelov, Vitalhizung, predstavlja sodoben pristop k tej tradicionalni metodi.

1. IR Ogrevanje ni Omejeno na ogrevanje Samo Predmetov (zmote o ir ogrevanju)

Pogosta napačna predstava je, da IR ogrevanje ogreva le predmete in ne prostorov. Nasprotno, IR grelna telesa, kot so Vitalhizung IR paneli, omogočajo enakomerno ogrevanje prostorov. Razlika je v tem, da se predmeti ogrejejo bolj intenzivno kot zrak, kar omogoča učinkovitejšo porazdelitev toplote.

2. IR Ogrevanje je samo za  Dogrevanje prostora(Zmote o ir ogrevanju)

Napačno je prepričanje, da je IR ogrevanje primerno le za dogrevanje. Nasprotno, IR ogrevanje, še posebej z uporabo VRHUNSKIH IR panelov, je odlična rešitev za glavno ali pomožno ogrevanje. Zaradi svoje energetske učinkovitosti je zamenjava klasičnih ogrevalnih sistemov s IR ogrevanjem smiselna naložba. Zmote o ir ogrevanju so tako preteklost.

3. Ekonomičnost IR Ogrevanja (zmote o ir ogrevanju)

Nekateri dvomijo v ekonomičnost IR ogrevanja, vendar so študije pokazale, da lahko s prehodom na IR ogrevanje prihranite do 60 % pri stroških ogrevanja v primerjavi s tradicionalnimi metodami. Investicija v kakovostne IR panele, kot jih ponuja podjetje Nuvision d.o.o., se hitro povrne v obliki nižjih računov za energijo.

4. Zdravstveni Vidik IR Ogrevanja (zmote o ir ogrevanju)

Še ena zmotna predstava je, da so nekatera IR grelna telesa škodljiva za zdravje. Resnica je, da nobeno znano IR grelno telo ni škodljivo za zdravje. Nasprotno, IR žarki se uporabljajo v različnih terapevtskih postopkih in nimajo negativnih vplivov na zdravje.

5. IR Ogrevanje za Različne Vrste Objektov (zmote o ir ogrevanju)

Velika zmota je, da IR ogrevanje ni primerno za večje objekte ali novogradnje. Prav nasprotno, zaradi nizke investicije in dolge življenjske dobe brez vzdrževanja je IR ogrevanje idealna izbira za različne velikosti objektov, vključno z industrijskimi prostori. V prodajnem programu ima podjetje Nuvision tudi ir panele za industrijo. Namenjeni so za ogrevanje večjih hal, skladišč, dvoran,špotnih objektov, garaž in podobno.

6. Razlike Med IR Grelnimi Telesi (Zmote o ir ogrevanju)

Medtem ko nekateri verjamejo, da med različnimi ponudniki IR grelnih teles ni bistvenih razlik, je resnica, da obstajajo pomembne razlike v oblikovanju, tehnologiji in kakovosti. Podjetje Nuvision d.o.o. se izkaže kot zanesljiv ponudnik kakovostnih IR panelov znamke Vitalhizung, ki združujejo estetiko, varnost in učinkovitost. V več kot 30 letni tradiciji lahko zagotovo tdimo, da imamo na področju ir ogrevanja v SLoveniji eden izmen največ izkušenj. Vsi naši produkti so največje možne kvalitete z ustreznimi EU certifikati kot tudi dodatno certificirani na posameznih podočjih , ki so predmet varnosti pri uporabi. 

7. IR Ogrevanje ni primerno za večje objekte in novogradnje (zmote o ir ogrevanju) 

V nasprotju s splošnim prepričanjem, je IR ogrevanje odlična izbira tudi za večje objekte in nove gradnje. Zaradi nizkih investicij, dolge življenjske dobe brez vzdrževanja je ta sistem celo idealen način ogrevanja za sodobno grajene velike, manjše ali industrijske objekte. V kombinaciji s fotovoltaiko omogoča IR ogrevanje popolno samooskrbo ob minimalni investiciji. Pri novogradnjah je treba upoštevati določene posebnosti, povezane s prezračevanjem in hlajenjem, zato obstaja vrsta celovitih rešitev. Projektanti pogosto ne poznajo vseh prednosti in posebnosti IR ogrevanja, zato strankam takšne rešitve izdelajo na njihovo prošnjo in v sodelovanju s specialisti IR ogrevanja.

8.IR Ogrevanje ni primerno za objekte s slabo izolacijo (zmote o ir ogrevanju)

Nasprotno, ne glede na način in vir ogrevanja, ni priporočljivo imeti slabo izoliranega objekta, saj to pomeni energetsko potratnost in neekološkost. IR ogrevanje pa lahko v teh primerih postane prvi korak do izboljšanja izolacije. Dejstvo je, da s to vrsto ogrevanja prihranijo največ tisti, ki imajo visoke stroške ogrevanja, ki se, odvisno od energenta, tudi razpolovijo. S prihranki lahko nato izboljšajo izolacijo objekta. V nekaterih primerih je učinkovitost IR ogrevanja manjša, kar mora strokovnjak oceniti na ogledu objekta. V teh situacijah naši strokovnjaki nudijo pošteno, etično in strokovno svetovanje.

9.IR Toplota je škodljiva (zmote o ir ogrevanju)

Prav nasprotno, obstajajo dokazi o pozitivnem vplivu IR žarkov na telo, ki se uporabljajo tudi v različnih terapijah. Analize so ovrgle negativne vplive na zdravje, pri normalno dimenzioniranem IR ogrevanju pa posameznik sprejme zanemarljivo večjo količino IR toplote, ki se v praksi ne razlikuje od količine, ki jo prejmete od svojega okolja. IR toplota se enakomerno porazdeli po prostoru, ne le pod IR grelnim panelom. V praksi je ta toplota enaka tisti, ki jo oddajajo IR grelni paneli, kar potrjujejo zadovoljni uporabniki.

10.Obstaja veliko nezadovoljnih uporabnikov IR ogrevanja (zmote o ir ogrevanju) 

Resnica je ravno obratna. Skoraj vsi uporabniki so izjemno zadovoljni s svojimi IR grelnimi paneli. Obstajajo nezadovoljne stranke, vendar so pogosto žrtve previsokih obljub neizkušenih svetovalcev, napak v oceni porabe ali nakupa nekakovostnih produktov. Pomembno je, da se stranke posvetujejo s strokovnjaki, preden se odločijo za nakup IR panelov, da bi se izognile morebitnim nezadovoljstvom. V podjetju Nuvision d.o.o. pozivajo nezadovoljne uporabnike, naj stopijo v stik z njimi, da jim pomagajo urediti njihovo IR ogrevanje na strokovno in profesionalno način.

 

Resnične Prednosti IR Ogrevanja (zmote o ir ogrevanju)

Na podlagi dejstev o IR ogrevanju lahko zaključimo, da je ta tehnologija izjemno učinkovita, ekonomična in primerna za različne vrste objektov. Podjetje Nuvision d.o.o. s svojo ponudbo VRHUNSKIH IR panelov Vitalheizung predstavlja vrhunsko rešitev za sodobne potrebe ogrevanja. Za več informacij obiščite njihovo spletno stran in odkrijte prednosti IR ogrevanja že danes.

Zmote o IR Ogrevanju

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke