Pogosta vprašanja

IR OGREVANJE

IR ogrevanje deluje podobno kot sonce, z oddajanjem IR žarkov se predmeti v prostoru segrejejo za cca 2 do 3 stopinj več od temperature zraka. Vsi ti predmeti nato oddajajo toploto v prostor, podobno kot je delovanje talnega ogrevanja.  Pri uporabi talnega ogrevanja so topla samo tla, z uporabo IR panelov pa ogrevamo vse ostale predmete, ki so v vidnem spektru IR žarkov. Vsi predmeti kot so tla, stene, pohištvo in ostali predmeti  v prostoru jih IR žarek pregreva in v teh predmeih se ustvarja akumolacija, ki je mnogo večja kot pri talnem ogrevanju. Zato  je samo delovanje IR panelov le med 4 do 6 ur dnevno, kar pomeni prihranek električne energije v primerjavi z drugi klasičnimi grelci.

IR paneli so finančno dostopni za vsakega, nakup lahko opravite po korakih za vsa prostor posebej. Prihranek pri stroških je lahko do 65% v primerjavi z nekaterimi drugimi sistemi ogrevanja. Z uporabo IR ogrevanja si podaljšujete življenjsko dobo tudi vaših prostorov, saj suši stene in ostale predmete, ni možnosti nastanka vlage ali plesni. Toplota v prostoru je bolj enakomerno porazdeljena zato je temperatura pri tleh in stropu zelo podobna. Ker IR paneli Vitalheizung ne potrebujejo vzdrževanja ali servisiranja na dolgi rok veliko prihranite, saj vam ta strošek odpade. Samo delovanje je lahko več kot 40 let, ker nimajo gibljivih delov in ostale elektronike je možnost za odpoved minimalna. To pa  pomeni tudi več kot 3-krat daljša doba delovanje kot nekateri ogrevalni sistemi. Sama montaža v prostor je hitra in brez večjih posegov, zato lahko IR panel vitalhizung namestite praktično kjer koli potrebujete ogrevanje. Sama uporaba je varna in zdravju koristna, saj IR žarki ugodno vplivajo na zdravje in počutje.

Lahko rečemo, da je IR ogrevanje izjemno ekonomično saj v primerjavi z nekaterimi drugimi energenti lahko vašo trenutno porabo prepolovite, tudi do 65% je lahko ogrevanje z IR paneli cenejše, odvisno od tega kateri energent trenutno uporabljate. IR paneli Vitalheizung so narejeni izjemno kvalitetno z najnaprednejšo tehnologijo zato lahko samo porabo primerjamo z toplotno črpalko, pri nekaterih primerih je lahko poraba tudi manjša od toplotne črpalke. V vsakem primeru pa je potrebno ustrezno znanje in izkušnje, da tak rezultat v praksi tudi dosežemo.

Vsekakor, če izberete kvaliteten izdelek. V poplavi tovrstnih ogrevalnih panelov se le ti lahko zelo razlikujejo. Predvsem dajemo poudarek na varnosti in uporabi izdelka po več letni uporabi. Mnogi ponudniki navajajo različne izboljšave in prednosti, vendar so le ti povsem marketinške narave, saj so že znane rešitve iz preteklosti. To kar zagovarjamo sami pri uporabi Vitalheizung panelov je predvsem varnost na prvem mestu. Namreč paneli se grejejo na visoke temperature, zato morajo biti narejeni iz ustreznih materialov, ki so negorljivi, netopljivi, ki negativno ne vplivajo na zdravje in počutje človeka. Torej panel mora biti ustrezno varovan in kvaliteten, da tudi po več letih uporabe lahko varno deluje tudi takrat, ko vas ni doma.

Sama cena je odvisna ali želite ogrevati samo en prostor ali celotno stanovanje, hišo in podobno. Ker lahko nakup opravite samo za posamezni prostor je lahko investicija postopna. Veliko ljudi se odloča, da najprej nakup opravijo samo za en prostor, da se seznanijo z tovrstnim sistemom ogrevanja. Kateri prostor izberete je vaša odločitev, vendar ponavadi je to kopalnica, ker jo je potrebno ogrevati pred sezono ali po sezoni, ko ostalih prostor ne ogrevate. Prav zaradi postopnega nakupa se vaša investicija lahko razdeli in je na ta način lažje speljati nakup IR panelov. Sami zagovarjamo, da je uporaba IR panelov v primrjavi z toplotno črpalko večkrat manjša, brez vzdrževanja in servisiranja, v primeru okvare ostanete brez ogrevanja samo v določenem prostoru. V kolikor kombinirate uporabo sončne elektrarne, pa je v večini primerov nakup sončne elektrarne plus IR panelov investicija manjša kot samo talno ogrevanje s toplotno črpalko.

Glede na to, da so IR paneli Vitalheizung eni izmed najkvalitetnejših panelov na trgu, nismo v 15 letih delovanja imeli reklamacije na samo delovanje produkta. Vsi paneli, ki smo jih vgradili delujejo brezhibno, sami materiali so izjemno kvalitetni in varni za uporabo, zato je kvaliteta na najvišji ravni. Ker imamo več kot 15 letne izkušnje pri uporabi IR panelov Vitalheizung je temu primerna tudi garancija, ki je ena izmed najvišjih v Evropi, kar 12 let garancije na modele vitalheizung in 15 let na modele Kerafit. Montažo lahko izvedete tudi sami, v kolikor gre za enostaven priklop, v 95% pa samo montažo izvajamo sami z ustrezno usposobljenimi monterji. Sama umestitev je eden izmed ključnih elementov, da sistem deluje pravilno in z maksimalnim izkoristkom, kar se kasneje tudi pozna na sami porabi.

IR paneli Vitalheizung so v Avstriji na trgu od leta 1990. Sama distribucija se izvaja v vse evropske države od leta 2008, tudi v Slovenijo. Kot generalni distributer IR panelov Vitalhizung imamo izjemno dobre odzive iz terena pri uporabi. Ker so narejeni iz najsodobnejših materialov so paneli izjemno kvalitetni in varni, vsi modeli so estetsko dovršeni in zagotovijo potrebam še tako zahtevnega kupca.  V prodajnem programu imamo izjemno velik nabor različnih modelov, oblik, moči, dizajnov in ostalih elementov, ki omogoča umestitev v vsak prostor katerega ima kupec ne glede ali gre za nove objekte ali starejše gradnje. Sami smo zagovornik predvsem varne uporabe, saj je znano, da paneli s slabo kakovostjo lahko povzročijo ne samo odpoved, temveč tudi požar. Zato se je potrebno zavedati, da se paneli ogrevajo na visoke temperature, njihovo delovanje pri večletni uporabi mora biti varno, da se ne vrnete domov  na pogorišče. Ker se v Avstriji IR ogrevanje uporablja dlje kot v Sloveniji je tudi zakonodaja pri uporabi tovrstnih sistemov ogrevanja na višjem nivoju. Zato se zahteva ustrezna certifikacija, ki ščiti uporabnika pri varni uporabi tudi po večletni uporabi. Varnost poleg izjemnega izkoristka delovanja je naš glavni argument, da izberete najkvalitetnejši IR panel Vitalheizung. 

IR paneli

Ogrevanje z IR paneli je zelo učinkovito, saj zagotavlja:

• do 70% manjša poraba ogrevanja

• do 90% cenejša začetna investicija, saj lahko vsak prostor opremite posebej

• zavzame zelo malo prostora na steni ali stropu

• enostavno upravljanje z analognimi ali digitalnimi termostati

• povprečna dnevna uporaba od 4-6 ur

• enostaven izračun porabe elektrike za vsak panel posebej

• 100% izkoristek toplote

• dolga življenjska doba več kot 40 let

• ni potrebna projektna dokumentacija za centralno ogrevanje

• ne potrebujete dimnika

• ne potrebujete kurilnice

• ni stroškov servisiranja in čiščenja peči, dimnika

• enostavna montaža, ki jo lahko stranka izvrši sama (stropna ali zidna montaža)

• lahko ga odstranite ali prenesete na drugo lokacijo 

• ni vrtanja, razbijanja ali drugih težkih gradbenih del pri montaži

• lahko ga uporabite v počitniških hišah, prikolicah, šotorih…

• edinstven sistem v kombinaciji fotovoltaike, doživljenjsko zastonj ogrevanje

• izbira barvne palete ter motivov slik (motivi slik, več milijonov slik)

Nepravilna izbira moči in postavitev panela lahko privede do velike porabe in nedoseganja bivalnih temperatur v mrzlih dneh. Splošne izjave kot so: “600w za ogrevanje do 20 m2 ali 900w za 30m2″ so neprofesionalne. Razlog za to so različne vrednosti izolacije in gradbeno fizikalne lastnosti objekta.

IR paneli prinašajo v prostor:

• več zdrave toplote in prijetno počutje

• blagodejno in zdravilno vpliva na zdravje ljudi

• ni potrebno pogosto zračenje prostora

• brez nevarnih kemikalij in surovin

• enakomerna razporeditev toplote med tlemi in stropom v prostoru

• ni kroženja zraka in nepotrebnega dvigovanja prahu

• ne izsušuje zraka v prostoru

• izsušuje vlago v zidovih na način, ko infra toplotni valovi potiskajo vlažne kapljice navzven

• ogrevanje z IR panelnimi sistemi ne potrebuje servisiranja in vzdrževanja

• izjemno dobro počutje in prijetna klima v prostoru, ki dobro vpliva na naše zdravje

• ni elektrosmoga

Pred nakupom IR panelov se je dobro pozanimati, kaj vam naši paneli nudijo:

Vsi naši paneli vam nudijo kakovostni izdelek, saj ima 7 letno garancijo in je edini panel v Evropi, ki je atestiran na 1.500V kar pomeni, da zdrži visoko napetost in s tem pridobite, da je panel varen tudi v primeru udara strele. Ima dolgo življenjsko dobo. Ohišje panele je iz jekla, kar nudi dodatno zaščito v primeru požara, saj niso gorljivi in tako ni mogoče, da bi prišlo do požara.

Vsi paneli imajo možnost poslikave ali barvanja kar pomeni, da vam lahko panele poslikamo ročno ali pa vam enostavno natisnemo sliko po vaši želji. Zato lahko paneli služijo tudi kot dekoracija ali celo dragocena umetniška slika.

Paneli Vitalheizung so proizvedeni v Evropi, zato vam lahko nudimo takojšno dobavo ali v primeru reklamacije hitro zamenjavo ali popravilo.

Nepravilna izbira moči in postavitev panela lahko privede do velike porabe in nedoseganja bivalnih temperatur v mrzlih dneh. Splošne izjave kot so: “600w za ogrevanje do 20 m2 ali 900w za 30m2″ so neprofesionalne. Razlog za to so različne vrednosti izolacije in gradbeno fizikalne lastnosti objekta!!! Paneli Vitalheizung imajo 7 letno garancijo.

Prednost Vitalheizung panelov je tudi, da se sprednja stran panela ne segreje več kot cca 90 stopinj( temperatura je odvisna tudi od nihanja voltaže na el. omrežju) . Najboljši paneli imajo toleranco med 80 in 90stopinj na sprednji strani, kar dokazuje da so paneli Vitalheizung med najboljšimi na tržišču. Prav tako zadnja stran panela ne presega 35 stopinj pri polni obremenitvi, kar dokazuje o popolni varnosti proti samovžigu. Zelo pomembno je, da paneli na sprednji stani ne dosegajo prevelikih temperatur, ker lahko pri dotiku nastanejo opekline, prav tako pa tudi zadnja stran panela ne sme dosegati velikih temperatur, da ne pride do vžiga stene, če bi le ta bila iz vnetljivih materialov.

Visoka temperatura na sprednji strani ne pomeni večjo učinkovitost gretja, ker IR paneli ne ogrevajo zraka ampak stvari v prostoru, zato visoka temperatura na sprednji strani nima pomena, prav nasprotno. Zelo pomembno je, da so paneli na sprednji strani ogreti med 80 in 90 stopinj in uporabljajo visoko izolativnost na zadnji strani, kar je pomembno za samo varnost in učinkovitost. Pri tem paneli Vitalheizung  dosegajo skoraj 100% izkoristek na sprednji strani panela. Njihova posebna zrnata sestava iz Termoquarz kamnov omogoča 2,5x boljše sevanje kot pa če bi bil gladek.

Različni viri ogrevanja, kot sta plin in kurilno olje, so že v tem trenutku predragi za investicijo prav tako pa je strošek ogrevanja zelo velik. Največja prednost našega IR panelnega ogrevanja je, da lahko z enkratno investicijo pridobite najbolj zdrav in varčen način ogrevanja, doživljenjsko zastonj. To pomeni, da si z nakupom IR panelov in sončnih celic, ki proizvajajo elektriko, zagotovite zastonj ogrevanje.

Naša prednost je, da vam kompletni sistem uredimo na ključ in to za relativno malo denarja. Z nakupom sončne elektrarne se lahko po končani amortizaciji ogrevate brezplačno. Različni viri ogrevanja, kot sta plin in kurilno olje, so že v tem trenutku predragi za investicijo, prav tako pa je strošek ogrevanja zelo velik.

V PRIMERU, DA NE ŽELITE SONČNE ELEKTRARNE PA SE LAHKO Z NAŠIM IR SISTEMOM GREJETE TUDI DO 70% CENEJŠE,

Zakaj bi svoje zdravje in zdravje naših otrok izpostavljali nezdravemu ogrevanju v naših stanovanjih, ko pa jim lahko zagotovimo najbolj zdrav način ogrevanja, ki ga uporabljajo tudi v medicini. Zagotovite si svoj zdrav način ogrevanja za sebe in za vaše otroke.

Glede kakovosti ogrevanja z IR paneli že dokazuje dejstvo, da takšen sistem ogrevanja uporabljajo v medicini, kjer v inkubatorjih ogrevajo nedonošenčke. Prav tako pa IR ogrevanje uporabljajo v zdravstvene namene, saj je namenjen za zdravljenje različnih bolezni in lajšanje bolečin. Vse to dokazuje, da je tak način ogrevanja popolnoma varen za zdravje oziroma koristi pri različnih boleznih in obolenjih.

Ogrevanje z našimi paneli omogočajo tudi najhitrejši način izsuševanja vlage in plesni v zidovih. Je edini najhitrejši način za sušenje vlage in plesni, saj infra žarki najprej segrejejo zidove in na ta način izsušijo vlago in preprečujejo nastanek plesni.  Zato so vaši zidovi vedno suhi in prijetno topli. Z uporabo naših panelov boste lahko sedeli ali spali čisto zraven zidu in vas bo prijetno grel, saj so vedno topli in suhi.

Prednost Vitalheizung panelov je tudi, da se sprednja stran panela ne segreje več kot cca 90 stopinj( temperatura je odvisna tudi od nihanja voltaže na el. omrežju) . Najboljši paneli imajo toleranco med 80 in 90stopinj na sprednji strani, kar dokazuje da so paneli Vitalheizung med najboljšimi na tržišču. Prav tako zadnja stran panela ne presega 35 stopinj pri polni obremenitvi, kar dokazuje o popolni varnosti proti samovžigu. Zelo pomembno je, da paneli na sprednji stani ne dosegajo prevelikih temperatur, ker lahko pri dotiku nastanejo opekline, prav tako pa tudi zadnja stran panela ne sme dosegati velikih temperatur, da ne pride do vžiga stene, če bi le ta bila iz vnetljivih materialov.

Visoka temperatura na sprednji stani ne pomeni večjo učinkovitost gretja, ker IR paneli ne ogrevajo zraka ampak stvari v prostoru, zato visoka temperatura na sprednji strani nima pomena, prav nasprotno. Zelo pomembno je, da so paneli na sprednji strani ogreti med 80 in 90 stopinj in uporabljajo visoko izolativnost na zadnji strani, kar je pomembno za samo varnost in pa tudi učinkovitost, Tako paneli Vitalheizung dosegajo skoraj 100% izkoristek na sprednji strani panela.Njihova posebna zrnata sestava iz Termoquarz kamnov omogoča 2,5x boljše sevanje kot pa če bi bil gladek.

Infrardeče žarke na zemljo pošilja sonce na valovni dolžini od 7-14 mikronov in je za človekovo počutje zelo pomembno in koristno. Prav tako na enak način naši paneli oddajajo infrardečo toploto in sicer od 7-14 mikronov, kar vpliva pozitivno na zdravje in počutje človeka, vendar pri tem sistemu ogrevanja ne proizvaja škodljivih UV žarčenj.

Zato so ti sistemi za ogrevanje zelo varni in koristni za samo zdravje in počutje človeka. Ogrevanje z našimi panelnimi sistemi je najbolj zdrav način ogrevanja, saj infra žarki prodrejo do 4 cm v človeško telo in na ta način pomagajo pri raznih obolenjih ter pospešujejo hitrejše okrevanje.

Infra žarki niso škodljivi, saj jih človek vsakodnevno sprejema od sonca, zato pozitivno vplivajo na zdravje. Če za primer vzamemo, da pozimi pri minus 20 stopinj stojite na snegu v senci in vas zebe in ko stopite korak stran na sonce, vas sonce prijetno ogreje. V tem primeru vas ni ogrel zrak iz okolice ampak infrardeči žarki.

Infrardeči žarki torej pomagajo:

• pri prehladu

• zmanjšujejo bolečine v mišicah

• omogočajo hitrejše celjenje ran, uporabljajo ga tudi vrhunski športniki

• pospešuje krvni obtok in vpliva na pravilno delovanje srca in ožilja

• krepi srce in ožilje

• krepi imunski sistem

• lajšanju raznih bolečin in pomaga pri različnih boleznih

• pomaga pri odpravi stresa in utrujenosti

Grelni IR paneli Vitalheizung skoraj 100 % električne energije pretvorijo v toploto. Večino električne energije (blizu teoretičnega maksimuma) prenesejo v prostor preko ljudem in živalim najbolj naravne oblike toplote – dolge infrardeče (IR-C) valovne dolžine.

Ostala toplota se prenese v predmete, s katerimi je IR panel v stiku. Predmeti absorbirajo energijo infrardečih valov in jo oddajajo nazaj v obliki toplote, ki se prenese deloma v zrak, deloma na predmete in deloma preko IR-C toplotnega valovanja nazaj v okolico. Torej IR valovi ne ogrevajo zraka kot običajni, konvekcijski ogrevalni sistemi, temveč ogrevajo predvsem stvari v svoji neposredni bližini – tla, stene, predmete, tekočino in živa bitja, ki na naraven in zdrav način oddajajo toploto v okolico in enakomerno segrejejo prostor in zrak v njem.

Grelni IR panel Vitalheizung spremni vaš prostor v en velik nizkotemperaturni radiator. To je ključna lastnost IR ogrevanja, ki vodi do številnih drugih prednosti. Tako proizvedena toplota je za človeka in živali ugodna in prijetna. Človek se je skozi zgodovino ogreval na ta način, z lončeno pečjo.

Dejansko lahko rečemo, da je IR ogrevanje v primerjavi s konvekcijo bolj naraven in zdrav način ogrevanja. Naraven, ker posnema naravni krog ogrevanja in zdrav, ker prihaja do manj vrtinčenja zraka in se ohranja primerna vlažnost zraka. Na delovanje IR ogrevanja vplivajo torej tudi lastnosti snovi v prostoru.

Vsekakor, namreč naše podjetje je opravilo vse potrebne tečaje pri prodaji in montaži infra panelov. Montaže ir panelov vitalheizung izvajajo samo licencirani monterji panelov Vitalheizung.

Zaradi podobnega podnebja in gradnje v Sloveniji in Avstriji smo lahko popolnoma enak sistem montaže in izračuna potrebnih moči za ogrevanje prenesli v Slovenijo in na ta način zagotovili našim kupcem enako kvaliteto, kot jo imajo naši sosedi.

Montaža panelov je najbolj pomembna pri izkoristku, saj z nepravilno izbiro lokacije montaže in ostalih dejavnikov lahko privede do velike porabe elektrike in nedoseganje bivalnih temperatur v prostoru. Na samo postavitev in izbiro pravilnih moči panelov vpliva veliko dejavnikov, ki jih lahko poda samo strokovno usposobljena oseba. Splošno mnenje, da je 600w panel za 12m2 ali 900w za 20m2 je napačno in zavajajoče.

Paneli Vitalheizung imajo 12 letno garancijo in so prisotni že več kot 22 let v Avstriji in drugih državah, zato sama kvaliteta ni vprašljiva. Od leta 1990 je blagovna znamka Vitalhizung na trgu v Avstriji in od leta 2008 zastopamo kot distributer v SLoveniji.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke