Kako izbrati pravi IR panel za vaš dom: Nasveti in smernice

ir paneli v akciji nuvision d.o.o.

Kako izbrati pravi IR panel za vaš dom: Nasveti in smernice

Kako izbrati pravi IR panel za vaš dom: Nasveti in smernice

Izbor pravega IR panela za vaš dom lahko predstavlja izziv, še posebej, če ste nov v svetu infrardečega ogrevanja. Vendar, z našimi nasveti in smernicami, boste lahko izbrali pravi IR panel, ki bo zagotavljal udobje in varnost v vašem domu.

Izmerimo prostor:

Preden začnemo iskati pravi IR panel, je pomembno, da izmerimo prostor, ki ga želite ogrevati. To pomeni, da izmerimo dolžino, širino in višino prostora, ter pomemben je podatek kakšna je vaša izolacija objekta in ali boste IR panele uporabljali kot osnovni vir gretja ali dopolnilni vir.  Običajna višina stropa je med 230-260 cm, kar je pomembno, ker IR paneli delujejo najučinkoviteje, ko so nameščeni na višini med 2,3 in 2,6 metra.

Izbor pravega IR panela (Kako izbrati pravi IR panel za vaš dom: Nasveti in smernice)

Ko imamo izmerjene dimenzije prostora, lahko začnemo iskati pravi IR panel. Pomembno je, da izberemo IR panel, ki je primeren za naš prostor. IR paneli Vitalheizung so znani po svoji učinkovitosti in varnosti, zato so odlična izbira za vaš dom. Izbirate lahko po izgledu ali namembnosti uporabe. Ir paneli omogočajo tudi različne poslikave zato služijo tudi kot dekoracija prostoru. Za bivalne prostore se uporabljajo ir paneli z različnimi močmi, ki ne presegajo več kot cca 90 stopinj cenzija. V državah , kjer je ustrezno regulirana zakonodaja pri uporabi ir panelov je ključnega pomena da panel ne presega 100 stopinj. Pri tej temperaturi lahko pride do samovžiga, materijali se zaradi segrevanja in ohlajanja krčijo in razstezajo kar pomeni da pride do škripanja, pokanja, zvijanja in podobno. Paneli bodo lahko popolnoma spremnili svojo obliko in videz, lahko porumenijo, izgledajo zažgano, še zlasti tam kjer je grelec.  Pričakovati morate, da bo zaradi previsokih temperatur na panelu prišlo do smojenja materijalov iz katerih je narejen, smodi se prah, mrčes, skratka vse kar je na panel. SO primeri kjer je smrad iz panela lahko tako močan da je moteč ali pa ne veste kako vpliva na zdravje človeka. Torej temperatura ir panela je eden glavnih razlogov, da se odločite za kvaliteten in varen način izbire pravega panela, ki vam bo omogočil varno in zdravo bivanje v vašem domu. 

Kam namestiti IR panele (Kako izbrati pravi IR panel za vaš dom: Nasveti in smernice)

Namestitev IR panelov je ključnega pomena za optimalno ogrevanje. IR panele je treba namestiti tako , da se toplota enakomerno razdeli po  prostoru. Pomembno je, da IR panele niso montirani tako, da ste mu neposredno izpostavljeni, da jih ne ovirajo predmeti pri svojem sevanju in da lahko dosegajo pokritost prostora enakomero. Za najlažjo predstavo si vzemite luč v prostoru, ponavadi je luč montirana tako da je osvetlitev prostora enakomerna, podobno deluje tudi IR PANEL Vitalheizung. V kolikro gre za prostore večje od cca 15m2 je potrebno montirati po dva panela, lahko tudi manjše moči, ker eden ne doseže z ir žarki po prostoru. Enako kot morate imeti več luči v prostoru za enakomerno osvetlitev, je tudi pri ir panelih tako, da je bolje imtei več enakomerno razporejenih ir panelov kot enega močnejšega. Za enostaven izračun si lahko vzamete na znanje, da na vsakih cca 12-15 m2 potrebujete po en panel, moč je odvisna od izolacije fasade, ter višine stropa in pa od načina uporabe ter željenih temperatur v prostoru saj to lahko vpliva na njihovo delovanje, porabo in pa na doseganje samih temperatur v prostoru. Še najbolje bo, da povpraševanje pošljete na email, kjer vam bomo lahko podali točne informacije.

vzdrževanje IR panelov (Kako izbrati pravi IR panel za vaš dom: Nasveti in smernice)

IR panele so izjemno učinkovit način ogrevanja prostorov, ki prinaša udobje in varnost v vaš dom ali poslovni prostor. Ir paneli ne potrebujejo vzdrževanja, saj nimajo gibljivih delov zato vam strošek vzdrževanja odpade. V primerjavi z ostalimi načini ogrevanja je lahko ta stroek na letni ravni lahko nekaj sto eur, ki pa jih pri ir paneli ne potrebujete plačati. Vse kar je pri vzdrževanju ir panelov pomembno, da imate ustrezno nastavljen termostat, ki vam omogoča ustrezno temperaturo po urah in pa varčno delovanje. Z pravilno nastavitvijo termostatov , ki so nameščeni za vsak prostor posebej lahko privarčujete veliko.

Prihranki pri Stroških z Uporabo IR Panelov (Kako izbrati pravi IR panel za vaš dom: Nasveti in smernice)

Uporaba IR panelov lahko prinese pomembne prihranke pri stroških ogrevanja v primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi. Zaradi njihove učinkovitosti in sposobnosti neposrednega ogrevanja objektov v prostoru, je poraba energije zmanjšana, kar se odraža v nižjih računih za ogrevanje. Študije kažejo, da je letni prihranek pri uporabi IR panelov lahko od 40 % do 65 % v primerjavi z ogrevanjem na kurilno olje ali drugimi tradicionalnimi sistemi ogrevanja.

Udobje in Zdravje (Kako izbrati pravi IR panel za vaš dom: Nasveti in smernice)

IR paneli zagotavljajo enakomerno porazdelitev toplote po prostoru, kar ustvarja prijetno in udobno okolje. Za razliko od drugih sistemov, ki lahko povzročajo neenakomerno ogrevanje ali prepihe, IR paneli zagotavljajo konstantno in prijetno temperaturo.Poleg tega IR paneli ne dvigujejo prahu in ne krožijo alergenov po prostoru, kar je pomembno za ljudi z alergijami ali astmo. Infrardeča svetloba, ki jo oddajajo IR paneli, je podobna sončni svetlobi in ima lahko celo pozitivne učinke na zdravje, kot je izboljšanje razpoloženja in povečanje proizvodnje vitamina D.

Enostavna Namestitev in Fleksibilnost (Kako izbrati pravi IR panel za vaš dom: Nasveti in smernice)

IR paneli so relativno enostavni za namestitev in ne zahtevajo obsežnih gradbenih del, kot to velja za nekatere druge sisteme. Lahko se namestijo na steno ali strop in ne zahtevajo dodatnega prostora, kot to počnejo radiatorji.Poleg tega so IR paneli fleksibilni in jih je mogoče namestiti v katerikoli prostor, ne glede na velikost ali obliko.To je posebej koristno za starejše hiše ali prostore z neobičajnimi oblikami, kjer bi bilo težko namestiti druge sisteme.

Zaključek (Kako izbrati pravi IR panel za vaš dom: Nasveti in smernice)

Izbor pravega IR panela za vaš dom lahko predstavlja izziv, vendar z našimi nasveti in smernicami, boste lahko izbrali pravi IR panel, ki bo zagotavljal udobje in varnost v vašem domu. IR panele Vitalheizung so odlična izbira, saj so znani po svoji učinkovitosti in varnosti. Pomembno je, da izberemo pravi IR panel, ki je primeren za naš prostor, ga namestimo na pravem mestu in redno vzdržujemo, da deluje optimalno.

dizajn ir panelov
vitalheizung ir paneli

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke