IR Ogrevanje | Nuvision

IR ogrevanje

Kako deluje IR ogrevanje

Grelni IR paneli Vitalheizung skoraj 100 % električne energije pretvorijo v toploto. Večino električne energije (blizu teoretičnega maksimuma) prenesejo v prostor preko ljudem in živalim najbolj naravne oblike toplote – dolge infrardeče (IR-C) valovne dolžine. Ostala toplota se prenese v predmete, s katerimi je IR panel v stiku. Predmeti absorbirajo energijo infrardečih valov in jo oddajajo nazaj v obliki toplote, ki se prenese deloma v zrak, deloma na predmete in deloma preko IR-C toplotnega valovanja nazaj v okolico. Torej IR valovi ne ogrevajo zraka kot običajni, konvekcijski ogrevalni sistemi, temveč ogrevajo predvsem stvari v svoji neposredni bližini – tla, stene, predmete, tekočino in živa bitja, ki na naraven in zdrav način oddajajo toploto v okolico in enakomerno segrejejo prostor in zrak v njem. Grelni IR panel vitalheizung spremni vaš prostor v en velik nizkotemperaturni radiator. To je ključna lastnost IR ogrevanje, ki vodi do številnih drugih prednosti. Tako proizvedena toplota je za človeka in živali ugodna in prijetna. Človek se skozi zgodovino ogreval na ta način z lončeno pečjo. Dejansko lahko rečemo, da je IR ogrevanje v primerjavi s konvekcijo bolj naraven in zdrav način ogrevanja. Naraven, ker posnema naravni krog ogrevanja, in zdrav, ker prihaja do manj vrtinčenja zraka in se ohranja primerna vlažnost zraka. Na delovanje IR ogrevanja vplivajo torej tudi lastnosti snovi v prostoru.

Drugačna dimenzija IR ogrevanje

Že leta 1800 je Willam Herschel dokazal, da je toplo valovno sevanje dolgo valovno sevanje, katero prihaja od sonca. Oddaja ga vsako toplotno telo in je sposobno ogreti gmoto v svojem okolju. Običajno topla voda, plin ali električni radiatorji, oddajajo svojo toploto pretežno preko konvencijske površine in tako oddajajo toplo energijo s pomočjo nosilca toplote (okoljskega zraka) v prostor. Ampak odločilen je delež toplotnega sevanja za občutek prijetne prostorske klime. Na tem fizikalnem načinu, s pomočjo visokega deleža toplotnih valov temelji na principu krušnih peči, ki tudi deluje kot ir ogrevanje.
Sprednja grelna stran panela oddaja v prostor infrardečo toploto v valovni dolžini od 7-do 14um. Tako obliko toplote človek sprejme vsakodnevno ko je na soncu in je za človekovo počutje ter zdravje zelo pomembno.
Infra rdeča toplota blagodejno vpliva na človekovo počutje enako kot če bi stali na soncu, prav tako pa pri starejših ljudeh ,novorojenčkih,otrocih, predvsem pri ljudeh, ki imajo razne bolezni pa lajša bolečine ter omogoča hitrejše okrevanje.

Zdravilni učinki-ir ogrevanje

Infra rdeče žarke na zemljo pošilja sonce na valovni dolžini od 7-14 mikronov in je za človekovo počutje zelo pomembno in koristno. Prav tako pa na enak način oddajajo naši paneli infra rdečo toploto in sicer od 7-14 mikronov, kar prav tako vpliva pozitivno na zdravje in počutje človeka vendar pri tem sistemu ogrevanja ne proizvaja škodljivih UV žarčenj, zato so ti sistemi za ogrevanje zelo varni in koristni za samo zdravje in počutje človeka.
Ogrevanje z našimi panelnimi sistemi je najbolj zdrav način ogrevanja, saj infra žarki prodrejo do 4cm v človeško telo in na ta način pomagajo pri raznih obolenjih ter pospešuje hitrejše okrevanje.
Infra žarki niso škodljivi saj jih človek vsakodnevno sprejema od sonca zato pozitivno vplivajo na zdravje. Če za primer vzamemo,da pozimi pri minus dvajset stopinj stojite na snegu v senci in vas zebe in ko stopite korak stran na sonce vas prijetno ogreje sonce. V tem primeru vas ni ogrel zrak iz okolice ampak infra rdeči žarki.

Infra rdeči žarki pozitivno vplivajo na človeški organizem, in sicer:ir ogrevanje

• pomaga pri prehladu
• zmanjšuje bolečine v mišicah
• pomaga pri prehladu
• omogoča hitrejše celjenje ran , uporabljajo ga tudi vrhunski športniki
• pospešuje krvni obtok, in vpliva na pravilno delovanje srca in ožilja
• krepi srce in ožilje
• krepi imunski sistem
• lajša razne bolečine in pomaga pri različnih boleznih
• pomaga pri odpravi stresa in utrujenosti

Prednosti ir ogrevanje z IR paneli

Zakaj je dobro imeti najboljši sistem ogrevanja?

Različni viri ogrevanja kot sta plin in kurilno olje so že v tem trenutku predragi za investicijo prav tko pa je strošek ogrevanja zelo velik. Največja prednost našega IR panelnega ogrevanja je, da lahko z enkratno investicijo pridobite najbolj zdrav in varčen način ogrevanja, doživljensko zastonj. Kar pomeni, da z nakupom IR panelov in sončnih celic,ki proizvajajo elektriko si lahko zagotovite zastonj ogrevanje. Naša prednost je, da vam kompletni sistem uredimo na ključ in to za relativno malo denarja! Z nkaupom sončne elektrarne se lahko po končani amortizaciji ogrevate brezplačno !!!
Različni viri ogrevanja kot sta plin in kurilno olje so že v tem trenutku predragi za investicijo prav tko pa je strošek ogrevanja zelo velik.

V PRIMERU, DA NE ŽELITE SONČNE ELEKTRARNE PA SE LAHKO Z NAŠIM IR SISTEMOM GREJETE TUDI DO 60% CENEJŠE!

Zakaj bi svoje zdravje in zdravje naših otrok izpostavljali nezdravemu ogrevanju v naših stanovanjih , ko pa jim lahko zagotovimo najbolj zdrav način ogrevanja, ki ga uporabljajo tudi v medicini! Zagotovite si svoj zdrav način ogrevanja za sebe in za največje bogastvo, svoje otroke!!! Glede kakovosti ogrevanja z IR paneli že dokazuje dejstvo, da tak sistem ogrevanja uporabljajo v medicini, kjer v inkubatorjih ogrevajo nedonošenčke. Prav tako pa IR ogrevanje uporabljajo v zdravstvene namene saj je namenjen za zdravljenje različnih bolezni in lajšanje bolečin. Vse to dokazuje, da je tak način ogrevanja popolnoma varen za zdravje oziroma koristi pri različnih boleznih in obolenjih.
Ogrevanje z našimi paneli omogočajo tudi najhitrejši način izsuševanja vlage in plesni v zidovih. Je edini najhitrejši način za sušenje vlage in plesni saj infra žarki najprej segrejejo zidove in na ta način izsušijo vlago in preprečujejo nastanek plesni zato so vaši zidovi vedno suhi in prijetno topli. Z uporabo naših panelov boste lahko sedeli ali spali čisto zraven zidu in vas bo prijetno grel saj so vedno topli in suhi.

Prednost VITALHEIZUNG panelov je tudi, da se sprednja stran panela ne segreje več kot cca 90 stopinj( temperatura je odvisna tudi od nihanja voltaže na el. omrežju) . Najboljši paneli imajo toleranco med 80 in 90stopinj na sprednji strani, kar dokazuje da so paneli VITALHEIZUNG med najbolšimi na tržišču. Prav tako zadnja stran panela ne presega 35 stopinj pri polni obremenitvi, kar dokazuje o popolni varnosti proti samovžigu. Zelo pomembno je, da paneli na sprednji stani ne dosegajo prevelikih temperatur, ker lahko pri dotiku nastanejo opekline prav tako pa tudi zadnja stran panela ne sme dosegati velikih temperatur,da ne pride do vžiga stene, če bi le ta bila iz vnetljivih materialov.
Visoka temperatura na sprednji stani ne pomeni večjo učinkovitost gretja, ker IR paneli ne ogrevajo zraka ampak stvari v prostoru, zato nima pomena visoka temperatura na sprednji strani,prav nasprotno. Zelo pomebno je, da so paneli na sprednji strani ogreti med 80 in 90 stopinj in uporabljajo visoko izolativnost na zadnji strani, kar je pomembno za samo varnost in pa tudi učinkovitost saj paneli VITALHEIZUNG dosegajo skoraj 100% izkoristek na sprednji strani panela.Njihova posebna zrnata sestava iz Termoquarz kamnov omogoča 2,5x boljše sevanje kot pa če bi bil gladek. Sevalni učinek je zato večji kot pri konkurenčnih panelih.

Na kaj je potrebno biti pozoren pred nakupom? ir ogrevanje

Pred nakupom IR panelov se je dobro pozanimati kaj vam naši paneli nudijo. Vsi naši paneli vam nudijo kakovost izdelka, saj ima 12 letno garancijo, je eden redkih panelov proizvedenih v  v Evropi, ki je atestiran na 1.500V, kar pomeni da zdrži visoko napetost in z tem pridobite, da je panel varen tudi v primeru udara strele, in posledično dolgo življensko dobo . Ohišje panele je iz jekla kar nudi dodatno zaščito v primeru požara saj niso gorljivi in tako ni mogoče da bi prišlo do požara. Vsi paneli imajo možnost poslikave ali barvanja, kar pomeni da vam lahko panele poslikamo ročno ali pa vam enostavno natisnemo sliko po vaši želji. Zato paneli lahko služijo tudi kot dekoracija ali celo dragocena umetniška slika.
Paneli Vitalheizung so proizvedeni v Evropi zato vam lahko nudimo takojšno dobavo ali v primeru reklamacije hitro zamenjavo ali popravilo.

Nepravilna izbira moči in postavitev panela lahko privede do velike porabe in nedoseganja bivalnih temperatur v mrzlih dneh. Splošne izjave kot so: “600w za ogrevanje do 20 m2 ali 900w za 30m2″ so neprofesionalne. Razlog za to so različne vrednosti izolacije in gradbeno fizikalne lastnosti objekta!!!

Paneli VITALHEIZUNG imajo 12 letno garancijo!!! Ir ogrevanje z paneli vitalheizung za varno uporabo!

Počutje v prostoru ir ogrevanje

• več zdrave toplote in prijetno počutje
• blagodejno in zdravilno vpliva na zdravje ljudi
• ni potrebe pogosto zračenje prostora
• brez nevarnih kemikalij in surovin
• enakomerna razporeditev toplote med tlem in stropom v prostoru
• ni kroženja zraka in nepotrebnega dvigovanja prahu
• ne izsušuje zraka v prostoru
• izsušuje vlago v zidovih na način, ko infra toplotni valovi potiskajo vlažne kapljice navzven
• ogrevanje z IR panelnimi sistemi ne potrebuje servisiranja in vzdrževanja
• izjemno dobro počutje in klime v prostoru, ki pomirjajoče in estetsko vpliva na naše zdravje
• ni elektrosmoga

Funkcionalnost ir ogrevanje

• do 70% manjša poraba ogrevanja
• do 90% cenejša začetna investicija,saj lahko vsak prostor opremite posebej
• zavzame zelo malo prostora na steni ali stropu
• enostavno upravljanje z analognimi ali digitalnimi termostati
• povprečna dnevna uporaba od 4-6 ur
• enostaven izračun porabe elektrike za vsak panel posebej
• 100% izkoristek toplote
• dolga življenska doba več kot 40 let
• ni potrebna projektna dokumentacija za centralno ogrevanje
• ne potrebujete dimika
• ne porebujete kurilnice
• ni stroškov servisiranja in čiščenja peči,dimnika
• enostavna montaža ,ki jo lahko stranka izvrši sama (stropna ali zidna)
• lahko ga odstranite ali prenesete na drugo lokacijo
• ni vrtanja,razbijanja,ali drugih težkih gradbenih del pri montaži
• lahko ga uporabite v počiniških hišah,prikolicah,šotorih….
• edinstven sistem v kombinaciji fotovoltaike, doživljensko zastonj ogrevanje
• izbira barvne palete ter motivov slik (motivi slik, več milijonov slik)

Nepravilna izbira moči in postavitev panela lahko privede do velike porabe in nedoseganja bivalnih temperatur v mrzlih dneh. Splošne izjave kot so: “600w za ogrevanje do 20 m2 ali 900w za 30m2″ so neprofesionalne. Razlog za to so različne vrednosti izolacije in gradbeno fizikalne lastnosti objekta!!!

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke